Home » Wie zijn wij

Wie zijn wij

Coldtainer is een geregistreerd handelsmerk van Euroengel, een Italiaanse firma die sinds 1993 12v mobiele koelkasten ontwikkeld en produceert. Over de jaren heen heeft Euroengel zich gespecialiseerd in het ontwerpen van mobiele oplossingen voor proffesioneel gekoeld transport en is een wereldwijd referentiepunt binnen de sector.
De unieke know-how van Euroengel in het ontwerpen van isothermische containers met rotational-molding technologie, de specifieke gereedschappen en de 12v koelunits geschikt voor continue gebruik in voertuigen garandeerd een unieke, kwalitatieve en duurzame productie van de Coldtainer units.

Missie

Bied professionals flexibele, efficiënte en economische oplossingen voor alle nieuwe koeltransportbehoeften waar een traditionele oplossing (geïsoleerd voertuig met ingebouwde koelunit) niet de optimale is.
Niet-continue koeltransportbehoeften, transport van beperkte volumes, noodzaak om verschillende soorten producten met verschillende temperaturen te transporteren, bemonsteringstransport: voor deze en vele andere behoeften is het gebruik van Coldtainer mobiele koelkasten aan boord van standaard bedrijfsvoertuigen zeker concurrerend in termen van aanschaf- en beheerskosten in vergelijking met het gebruik van specifieke koelvoertuigen. Om nog maar te zwijgen over de lage restwaarde van een specifiek geïsoleerd koelvoertuig aan het einde van zijn levenscyclus in vergelijking met de commerciële waarde van een standaard bestelwagen zonder enige wijziging.

Visie

Sinds 1993 biedt Euroengel innovatieve oplossingen op het gebied van 12V mobiele koelkasten, te beginnen met de eerste kleine volledig recyclebare draagbare koelkast die is ontworpen en gebouwd bij de start van het bedrijf. Coldtainer is een evolutionair programma dat voortdurend nieuwe functies, nieuwe modellen en nieuwe gebruiksconcepten introduceert.
Euroengel Research and Development Team werkt momenteel aan de verdere ontwikkeling van het AuO-concept van een koelkast met ingebouwde batterij om het in toenemende mate geschikt te maken voor gebruik op elektrische voertuigen voor stadsdistributie en ook voor de ontwikkeling van grote containers voor logistiek, evenals in de AuO-versie.

Know-How technologie

Dubbelwandige boxen, zonder gewrichten en thermische bruggen, met afgeronde interne hoeken.

Licht en resistent, uitgerust met een perfecte dimensionale en kwalitatieve constantheid, stuk voor stuk. Perfecte thermische isolatie, dankzij de consistentie van de combinatie tussen de buitenwanden van de polyethyleen containers (PE, food grade en bestand tegen UV-stralen) en de polyurethaanschuim isolatie (PU) geïnjecteerd in de holtes.

12V koelunits ontworpen om de beste prestaties te combineren met het laagste energieverbruik, bestand tegen continu gebruik, zelfs in de aanwezigheid van constante trillingen.

Beschikbare functies dankzij de know-how van Euroengel in het ontwerp en de productie van grote containers die moeten worden gebouwd met rotatiegiettechnologie (en aanverwante productieapparatuur), evenals in het ontwerp en de constructie van tienduizenden 12V-koelunits die in 25 jaar zijn geproduceerd.

Voor een offerte of informatie over onze Coldtainers