Kwaliteit & Veiligheid
Coldtainer
Home » Kwaliteit & Veiligheid
Bedrijfscertificeringen

Euroengel srl is een ISO 9001: 2008 gecertificeerde onderneming voor het “Ontwerp en de bouw van mobiele koelkasten voor het vervoer van bederfelijke goederen en airconditioningsystemen voor industriële en recreatieve voertuigen”.
Euroengel srl is een bedrijf dat door het Italiaanse ministerie van Transport (nationale ATP-autoriteit) geschikt is verklaard voor de productie van isotherme en gekoelde containers volgens de ATP-voorschriften.

Euroengel srl is een bedrijf dat door het UK Vehicle Certification Agency (VCA) geschikt is verklaard om producten te bouwen die bedoeld zijn voor installatie op voertuigen in overeenstemming met de App. 2, Rev. 2 E / ECE / TRANS / 505 (elektromagnetische compatibiliteit).

Product certificeringen

Coldtainer professionele mobiele koelkasten zijn E11-gecertificeerd door VCA volgens de UNECE-verordening 10.04 (elektromagnetische compatibiliteit).

Vele Coldtainer modellen zijn ATP goedgekeurd.
ATP (ECE / TRANS / 271) is de internationale overeenkomst betreffende het transport van bederfelijke levensmiddelen en de middelen die voor dit transport moeten worden gebruikt.
Alle Coldtainer-modellen van T0082 zijn getest en geclassificeerd als IR (versterkte isolatie) volgens ATP-voorschriften.
Alle modellen met opening aan de voorzijde zijn ATP-gecertificeerd als FRAX- of FRCX-klasse, afhankelijk van de versie.

Naleving van voorschriften

De plastic materialen die worden gebruikt om Coldtainer-containers te maken, zijn goedgekeurd volgens Richtlijn 2002/72 / EG betreffende materialen en voorwerpen van kunststof, bestemd voor contact met voedsel en de volgende wijzigingen (2004/1 / EG, 2004/19 / EG, 2005/79 / EG , 2007/19 / EG, 2008/39 / EG, 975/2009 / EG, 10/2011).

Coldtainer-containers zijn ontworpen en vervaardigd voor gebruik in overeenstemming met de bepalingen van EG-verordening 852/2004, bijlage I, hoofdstuk IV, art. 1 en 7 (HACCP).

Transport van medicijnen en/of biologische producten

Coldtainer professionele mobiele koelkasten kunnen ook worden gebruikt voor het transport van farmaceutische en / of biologische producten, maar zijn op zichzelf niet te classificeren als “medische hulpmiddelen” en vallen daarom niet onder de specifieke normen en richtlijnen.

Het gebruik van Coldtainer professionele mobiele koelkasten maakt het mogelijk om te voldoen aan de bepalingen van de Richtlijnen van 7 maart 2013 over beste praktijken voor de distributie van geneesmiddelen voor menselijk gebruik, art. 9 (BBP).

Voor het transport van diagnostische of klinische monsters in de Coldtainer mobiele koelkasten is het noodzakelijk om de technische specificaties van de UN 3373 (biologische stoffen, categorie B) te volgen en een verpakkingssysteem met 3 niveaus te gebruiken, waarbij de secundaire container is gecertificeerd volgens de ADR-verordening.

Niet gevonden waar u naar opzoek was?

Neem contact met ons op

Voor een offerte of informatie over onze Coldtainers